Bara för att du sitter bakom ett skrivbord i timmar i taget är du inte dömd till en karriär av nack- och ryggsmärtor eller ömma handleder och fingrar. Rätt kontorsergonomi, inklusive korrekt stolhöjd, tillräckligt med avstånd och bra arbetsställning på skrivbordet, kan hjälpa dig och dina leder att hålla sig bekväma på jobbet. Om du nyligen har flyttat till ett nytt kontor är det viktigt att du bedömer dessa faktorer. Tänk också på att välja rätt transferpress så ni slipper onödiga och sura miner.

Här är fem förslag för att hålla dig bekväm och produktiv när du arbetar

Justera stolens höjd.

Du vill att din stol ska vara i en position som gör att dina fötter kan sitta platt på marken och att dina knän är i nivå med dina höfter. Om det behövs, placera en kudde i den nedren delen av ryggen när du sitter i stolen. Detta hjälper till med svankstödet.

Placera dina favoritartiklar effektivt.

Du sträcker dig ofta efter din telefon, datormus eller miniräknare, så håll dessa föremål på lättillgängliga positioner.

Ta hand om dina handleder.

Håll handlederna raka medan du skriver. Använd också ett handledsstöd för stöd.

Sitt upprätt

När du står framför din dator eller vid skrivbordet, sitt rakt upp och placera din kropp i mitten av din arbetsstation.

Använd ett headset

Att hålla telefonen mellan axeln och sidan av ansiktet medan du skriver är inte bra. Använd istället ett headset för att minska belastningen på din kropp.

Att sitta vid ett skrivbord hela dagen kan bidra till värk. Förutom att se till att din arbetsstation är korrekt inställd, är det också en bra idé att ändra din position och inkorporera stretching och andra fysiska aktiviteter i din arbetsdag.

Oavsett om din arbetsplats är hemma eller på ett kontor kan det minska påfrestningen och hålla dina muskler och leder friska genom att träna bra kontorsergonomi, variera hur länge du sitter eller står under en viss tidsperiod och lägga till stretching och rörelse i din rutin.